Вовед во алатката

Онлајн алатката за кодирање URL-код/УРЛ-декодирање на декодирање може брзо да шифрира текстуални знаци URL-код или да декодира кодиран текст URL-декод.

Како да се користи

Откако ќе ги залепите текстуалните податоци, кликнете на копчето URLencode или URL-decode за да извршите кодирање на URL или декодирање URL. По обработката, можете да го копирате резултатот на таблата со исечоци со еден кликнете.