BFR: {{result}}

Hyrje në mjet

Llogaritësi në internet i përqindjes së yndyrës trupore BFR, ju mund të llogarisni shpejt përqindjen tuaj të yndyrës trupore BFR përmes gjatësisë, peshës, moshës dhe gjinisë në formulën BMI, në mënyrë që të njihni fizikun tuaj shëndet në çdo kohë.

Ka shumë algoritme të ndryshme për shkallën e yndyrës në trup. Ky mjet përdor algoritmin BMI bazuar në gjatësinë dhe peshën për të llogaritur. Rezultatet janë vetëm për referencë.

Si të përdorni

Sipas situatës tuaj aktuale, plotësoni peshën, gjatësinë, moshën dhe gjininë dhe klikoni Llogarit tani për të llogaritur shkallën e yndyrës në trup.

Parimi i llogaritjes

Algoritmi BMI llogarit shkallën e yndyrës trupore BFR:
(1) BMI=peshë (kg)÷(lartësi×lartësi)(m).
(2) Përqindja e yndyrës trupore: 1,2×BMI+0,23×mosha-5,4-10,8×gjinia (mashkull është 1, femra është 0).

Diapazoni normal i normës së yndyrës trupore për të rriturit është 20% ~ 25 % për gratë dhe 15 % ~ 18 % për burrat. obeziteti. Shkalla e yndyrës së trupit të atletit mund të përcaktohet sipas sportit. Në përgjithësi atletët meshkuj janë 7% deri në 15%, dhe atletet femra janë 12% deri në 25%.


Norma e yndyrës në trup mund t'i referohet tabelës së mëposhtme:

Tabela referuese e normës së yndyrës së trupit të njeriut

Rreth normës së yndyrës trupore BFR

Yndyra në trup norma I referohet përqindjes së peshës së yndyrës trupore në peshën totale të trupit, e njohur gjithashtu si përqindja e yndyrës trupore, e cila pasqyron sasinë e yndyrës trupore. Obeziteti rrit rrezikun e sëmundjeve të ndryshme. Për shembull, hipertensioni, diabeti, hiperlipidemia, etj. Gratë që planifikojnë të mbeten shtatzënë nuk mund të injorojnë rreziqet e komplikimeve të shtatzënisë dhe dystocia të shkaktuara nga obeziteti.